counters

петак, 31. август 2012.

Legenda hip hopa Kurtis Blow na festivalu "Svi kao jedan"!

Legenda hip hopa Kurtis Blow na festivalu "Svi kao jedan"!Na drugom po redu hip hop festivalu ‘’Svi kao jedan’’ koji će biti održan ove godine 30. i 31. avgusta i 01. septembra u skejt parku na Ušću, pored više od pedeset domaćih, nastupiće i četiri strana izvođača.
Kurtis Blow, legenda Hip Hopa i jedan od najzaslužnijih za stvaranje ovog pokreta, nastupiće na glavnoj festivalskoj bini u petak 31. avgusta zajedno sa najpoznatijim imenom nemačke Hip Hop scene DJ Tomekk-om.

Kurtis Blow je svoju karijeru započeo ranih osamdesetih i na svojoj aktuelnosti nije izgubio sve do danas, a svi poznati reperi današnjice smatraju ga za živu legendu kojoj mogu da se zahvale što danas mogu da se bave poslom kojim se bave. Kurtis Blow postavio je neke od standarda u RAP muzici i bio promoter ove muzičke kulture i svega što ona podrazumeva, od ulične poezije, preko grafiti scene u Americi, do razvoja brejk densa i njegove golbalne popularizacije.
U svojoj višedecenijskoj karijeri u istoriju muzike upisan je kao prvi reper koji je potpisao za veliku i komercijalnu izdavačku kuću (Mercury), a hitovima “The breaks“, “8 million stories“ , “The basketball“ i najvećim od svih “If I ruled the world“ ostao je upamćen i pod nadimkom “The Godfather of Hip Hop“.

Нема коментара:

Постави коментар