counters

петак, 31. август 2012.

Svi biseri Caneta iz Partibrejkersa

Svi biseri Caneta iz PartibrejkersaOsim po odličnoj svirki, koncerti „Partibrejkersa" se pamte i po redovnim doskočicama frontmena Caneta, a ova „spuštanja" publike ušla su u antologiju Interneta.
Rokenrol nije samo gomila dobrih gitarskih rifova i zapaljivih refrena, već i mitovi koji prate bendove. Neke od Canetovih provala preneo je i "Press".

Prespavaću u Jasenovcu



I koncerti beogradskog benda „Partibrejkersi" ne pamte se samo po odličnoj svirki, hitovima, Antonovim gitarskim bravurama već i po dosetkama frontmena Zorana Kostića Caneta.

Na mnogim internet forumima i društvenim mrežama fanovi su imali pravu akciju skupljanja Canetovih bisera od kojih se mnogi nalaze i u tekstu crnogorskih „Vijesti" koje su ih prenele kao najavu večerašnjeg koncerta „Partibrejkersa" u Podgorici.

A možda je sve počelo od čuvene izjave frontmena „Partibrejkersa" pred gostovanje u Zagrebu. Bio je to jedan od prvih nastupa nekog beogradskog benda u Hrvatskoj posle raspada Jugoslavije. Na pitanje da li zaista sviraju u Zagrebu, Cane je odgovorio: „Sviramo u Zagrebu, a gde spavamo - u Jasenovcu?"

I upravo na tom nastupu u Hrvatskoj lansiran je mit o navodnom Canetovom obraćanju publici sa „Šta je kmetovi?". Na koncertu u Baru, videvši da u prvom redu skaču uglavnom likovi koji su već dobro zagazili u četvrtu deceniju života, Zoran Kostić im dobacuje: „Momci, vreme je da se oženite."

Нема коментара:

Постави коментар