counters

субота, 22. септембар 2012.

Jamajka u Beogradu: filmski i muzički program


Pedeset godina nezavisnosti Jamajke biće obeleženo i u Srbiji. Filmski i muzički program biće upriličen u Domu omladine Beograda 28. i 29. septembra.
Program počinje u petak u 20h u velikoj sali DOba projekcijom filma Bob Marley - Legenda (2011) gde, uz Marleyja, igra specijalni gost ove manifestacije, ujedno i korežiser filma, Ester Anderson. Umetnica sa Jamajke je šezdesetih godina učestvovala u razvoju Island Recordsa, muzičke kuće iz koje su potekli, pored Marleyja i njegovih Wailersa, Millie Small, Jimmy Cliff i mnogi drugi kultni muzičari. Ovo ostvarenje, kako se navodi u saopštenju, "na osnovu snimaka iz ranih sedamdesetih, koji su bili izgubljeni više od 30 godina, na slikovit način prikazuje nastajanje jedne muzičke legende". Film je doživeo svetsku premijeru krajem prošle godine u Londonu, a zatim je izabran za zvaničan film komemoracije Marlyjeve smrti širom sveta. Cena ulaznice je 100 dinara.
Dan kasnije, u subotu, koncertni program odvijaće se u sali Amerikana. Od 21 h, nastupiće Ras Abraham, rege izvođač iz Nemačke (koji je ove godine nastupao na Nišvil festivalu), a od 22.30 počeće koncert najvećeg srpskog rege sastava Del Arno Banda. Ulaznica za koncert u subotu stoji 500 dinara i možete je nabaviti na blagajni DOBa.

Нема коментара:

Постави коментар