counters

понедељак, 21. јануар 2013.

Haradinaj: Neće biti odmazde prema Srbima zbog spomenika

Ne dolazi u obzir nikakva odmazda Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji, zbog uklanjanja spomenika borcima OVPMB, rekao je lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj za Telegraf.
 Kaže da je protiv nasilja: Haradinaj?

S druge strane, Ramuš Haradinaj je odbio da prokomentariše bacanje Molotovljevog koktela na zgradu opštine Kosovska Mitrovica, kao i najave da će Albanci krenuti da ruše srpske spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.
 
- Sve sam rekao, nema od toga ništa – poručio je bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova.
 
Premijer Srbije Ivica Dačić, s druge strane, kaže da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da zaštiti Srbe i srpske institucije na Kosovu i Metohiji. On je takođe naglasio da će oni koji nameravaju da remete mir u Srbiji naići na čvrst odgovor vlasti.
 
- Ako neko namerava da pravi incidente ili nerede, mora da zna da će odgovor države Srbije biti jasan i odlučan – naglašava Dačić.
 
Podsetimo, Žandarmerija je juče bez ikakvih incidenata uklonila spomenik podignut borcima tzv. OVPMB, zbog čega je za danas najavljen protest Albanaca u tom mestu.

Нема коментара:

Постави коментар